Matkablogi Mangostanian aiheita ovat omatoiminen kulttuurimatkailu, luontomatkailu ja koko perheen seikkailut niin kotimaassa kuin kaukomailla.

Moi, olen Päivi. Matkailutoimittaja ja matkabloggaaja, verkkolehti Matkaston perustaja, ikuinen haavematkailija. Ja tää on mun matkablogi – tervetuloa!

Jos nyt ihan totta puhutaan, olen aika tavallinen helsinkiläinen perheenäiti, joka pääsee matkoille paljon harvemmin kuin haaveilee niistä. Joskus sentään käyn jossakin, yleensä mieheni Ajayn ja lasteni Aulin (17) ja Alpon (11) kanssa. Heidätkin tapaat tässä blogissa.

Mangostania kertoo enimmäkseen perheemme matkoista. Varsinaisena aiheena ei silti ole perhematkailu, vaan mieluumminkin omatoiminen kulttuurimatkailu, luontomatkailu ja seikkailut, joissa lapset ovat luontevasti mukana. Toivoisin, että blogini kannustaisi vanhempia lähtemään lastensa kanssa myös ”perhekohteiden” ulkopuolelle – siitä on hyötyä loppuiäksi.

Olemme suomalais-intialainen perhe ja reissaamme sen vuoksi melko paljon eri puolilla Intiaa. Myös Kaakkois-Aasia vetää meitä puoleensa – olemme tähän mennessä matkailleet Malesiassa ja Thaimaassa, tulevaisuudessa toivottavasti muissakin maissa. Suosikkejamme ovat olleet myös Meksiko ja Kreikka. Kesäisin kiertelemme paljon Suomessa – täällä on silloin niin kaunista, ettei tarvitse kauemmas lähteä! Olemme avoimia monenlaisille uusille kokemuksille ja ryntäämme usein reissuun pienellä varoitusajalla.

Opiskelin aikoinani Helsingin yliopistossa Aasian kulttuurien tutkimukseen liittyviä aineita. Matkailujuttuja olen kirjoittanut jo 15 vuotta – enimmäkseen vapaana toimittajana. Jo lapsesta saakka haaveilin siitä, että voisin itse julkaista matkailusisältöä. Nykyään teenkin niin: vuonna 2012 perustin oman mediani, kulttuureista ja matkailusta kertovan verkkolehden. Teen myös monenlaisia tekstitöitä.

Ihailen Dalai Lamaa (kärsivällisyys) ja Madonnaa (rohkeus). Käytän paperikalenteria, vaikka miehelläni on ajanvarausjärjestelmiä kehittävä yritys. Juon ihan liikaa kahvia. Haavemaani on Mangostania, josta kerron lisää täällä.

Tervetuloa maailmaani!

– Päivi –

Matkailutoimistot ja matkailualan yritykset huomio:

Haluan tuottaa innostavaa matkailusisältöä, josta on toivottavasti lukijoille iloa ja hyötyä. Ideoin, kirjoitan, kuvaan ja julkaisen. Myös perheeni on usein täysillä mukana! Teemmekin mielellämme blogiyhteistyötä Matkaston / Mangostanian tyyliin sopivien kohteiden kanssa. Lue yhteistyöstä tarkemmin Matkaston puolelta ja ota yhteyttä: paivikaarina@matkasto.net 040-7311384!

PS. Jos haluat lukea vähän lisää Mangostania-blogin syntyhistoriasta, klikkaa alla olevaa boksia. Sieltä aukeaa Mangostanian ihka ensimmäinen blogipostaus maaliskuulta 2015.

Uusi matkablogi – tervetuloa Mangostaniaan!

Matkablogi Mangostanian porukka.

Minä ja maailman paras matkaseurani.

Mangostaniaa edeltävät blogipostaukseni ovat luettavissa Matkaston yhteisblogissa Matkasto Livessä!