Tarjoan sisällöntuotanto- ja oikolukupalveluita joustavalla periaatteella. Maksat vain työhön kuluneista minuuteista – ei minimiveloitusta!

Oikoluku ja tekstien editointi

Sujuva teksti antaa yrityksestä luotettavan ja asiantuntevan kuvan. Älä kuitenkaan turhaan kamppaile kirjoittamisen kanssa, jos se tuottaa sinulle vaikeuksia. Anna kun autan! Korjaan yrityksesi tekstit nopeasti oikeakielisiksi, sujuviksi ja tyyliltään vakuuttaviksi. Sillä välin sinä voit keskittyä ydinosaamiseesi eli todennäköisesti johonkin aivan muuhun.

Vuosien kokemuksella tiedän, ettei varsinkaan pienten yritysten tekstintuotanto aina ole kovin suunniteltua. tekstiä saattaa tulla vain muutama rivi kerrallaan. Olisi kiva, jos joku tarkistaisi sen. Moni kuitenkin ajattelee, ettei niin pientä pätkää voi mihinkään lähettää – sehän tulee kalliiksi.

TILANNE: sinulla on pätkä tekstiä, joka pitäisi lisätä yrityksen nettisivuille. Ennen julkaisemista haluaisit tietää, onko siinä virheitä. Mitä teet?

 1. Otat yhteyttä johonkin oikolukua tarjoavaan toimistoon ja maksat X euroa alkavalta tunnilta, vaikka työhön menee vain pari minuuttia.
 2. Kysyt kaverilta, vaikkei hän alan ihminen olekaan.
 3. Julkaiset tekstin tarkistamatta – eihän sillä nyt niin väliä ole.

Tässä tulee neljäs vaihtoehto:

Joustavaa oikolukua tarpeittesi mukaan!

NÄIN SE TOIMII:

Lähetä teksti minulle sähköpostitse (viestikenttään kopioituna) tai Facebook Messengerin kautta. Tarkistan tekstin saman päivän aikana – usein heti – ja lähetän sinulle korjattuna takaisin.

Teksti voi olla vaikkapa

 • somepäivitys
 • sähköpostiviesti
 • blogipostaus
 • asiakaskirje
 • lehdistötiedote
 • tai se nettisivulle tuleva lause.

Liian lyhyttä, turhaa tai noloa tekstiä ei olekaan.

Merkitsen muistiin työhön kuluneen ajan, esim. viisi minuuttia. Jos korjattavaa tekstiä tulee myöhemmin lisää, voit lähetellä sitä pienissä pätkissä aina kun haluat. Lasken minuutit yhteen.

Lähetän laskun sopimuksen mukaan esim. kerran kahdessa kuukaudessa. Lasku sisältää vain todelliset minuutit, ei mitään lisäkuluja. Lähetän ensimmäisen laskun vasta, kun ainakin yksi tunti on tullut täyteen – kuitenkin viimeistään kolmen kuukauden kuluttua.

Pyydän tekstipätkät sähköpostin viestikentässä tai Messengerin kautta, jotta me molemmat vältymme turhalta dokumenttien avaamiselta ja tallentamiselta. Näin työ nopeutuu ja tulee sinulle edullisemmaksi.

Palvelun hinta on tällä hetkellä 42 €/tunti eli 0,70 €/minuutti. Yhdessä tunnissa ehtii jo aika paljon!

Kuinka kauan aikaa oikolukuun menee?

Jokainen teksti on tietysti erilainen – toisen saa korjattua hujauksessa, toinen vaatii hieman enemmän ajatustyötä ja pyörittelyä. Tässä kuitenkin joitain esimerkkiaikoja, joita erilaisten tekstien oikolukemiseen ja korjaamiseen on mennyt:

 • Parin rivin kuvaus/mainoslause nettisivuille: 2–5 minuuttia (1,40 €–3,50 €)
 • Keskipitkä päivitys sosiaaliseen mediaan: 3–6 minuuttia (2,1 €–4,2 €)
 • Asiakaskirje (1/2 sivua): 10–15 minuuttia (7,00 €–10,50 €)

Hinnat ja ajat perustuvat valmiin tekstin oikolukuun, kun lähetät tekstin sähköpostimuodossa. Olen nopea, mutten kuitenkaan hutiloi. Kun teemme töitä yhdessä, opit varmasti luottamaan vauhtiini. Toivonkin erityisesti asiakkaita, joiden kanssa voisin työskennellä jatkuvalla periaatteella.

Olen aiemmin oikolukenut esimerkiksi suuren kustantamon oppikirjoja, Suomen Lakia, suosittua matkailulehteä, e-kirjoja, verkkosivuja sekä yritysten lehdistötiedotteita ja asiakaskirjeitä. Teen työni tehokkaasti yli 15 vuoden rutiinilla, ja käsittelyni jäljiltä teksti on virheetöntä, johdonmukaista ja sujuvaa. Kirjoitusnäytteitäni voit katsoa helpoiten nettijulkaisuistani: Matkasto-verkkolehdestä ja Mangostania-matkablogista.

Kiinnostuitko oikolukupalvelusta? Ota ensin yhteyttä sähköpostitse: paivikaarina@matkasto.net, jotta voimme sopia yksityiskohdista kuten laskutusaikataulusta. Heti sen jälkeen voit lähettää tekstejä tarkistettaviksi aina kun niitä tulee, vaikka pätkä kerrallaan. Takaan, että kanssani on mukava ja joustava työskennellä!

Oikoluen myös kokonaisia verkkosivustoja, kirjoja ja niin edelleen. Isommista töistä annan aina ensin tarjouksen, johon on merkitty maksimituntimäärä ja hinta. Asiakas saa siis takuun, ettei hinta ylity (se saattaa ainoastaan laskea). Vuosien varrella olen oppinut arvioimaan ajankäyttöni melko hyvin, joten uskallan ottaa pieniä henkilökohtaisia riskejä.

Sisällöntuotanto

Tarvitsetko yrityksesi nettisivuille tuotekuvauksia, artikkeleita, blogipostauksia tai muuta sisältöä? Oletko suunnittelemassa lehdistötiedotetta, asiakaskirjettä, kirjaa? Olen mielelläni apunasi. Kerro ideasi ja pyydä hinta-arvio!

Sosiaalisen median palvelut

Puuttuuko yritykseltäsi Facebook-, Instagram- tai Twitter-profiili tai etkö ehdi päivittää niitä? Yleinen ongelma – hoidan asian puolestasi. Voimme yhdessä suunnitella paketin, johon kuuluu tietty määrä päivityksiä viikossa.

Omat SoMe-profiilini löytyvät Facebookista nimillä Matkasto ja Mangostania, Instagramista nimellä matkasto_mangostania ja Twitteristä nimellä Matkasto. Viihdytän mielelläni yleisöä, keksin sisältöä kuten kilpailuja ja pyynnöstä myös valokuvaan. Uskallan olla lennokas, mutta säilytän kuitenkin aina ammattimaisen otteen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: paivikaarina@matkasto.net.