Kesä alkaa ja juttu kulkee

Viime aikoina mielessä: Porvoo, Haikkoo – Edelfeltin ateljee. Tammisaari, Villa Matkasto – puutarhanhoito ja majoitus. Ekat opintopisteet!

Nyt täytyy sanoa, että olen kokenut pienen onnistumisen. Olen kevään aikana kirjoitellut sekä blogissa että somekanavillani mitä mieleeni on tullut, osittain vähän höpöhöpöä, osittain asiaa, ja jokin tukos on liikahtanut eteenpäin. En enää jähmety istuessani koneen ääreen, vaan ajatukseni virtaavat ja saan tekstiä ilmestymään niin ruudulle kuin paperille. Tässä on auttanut myös muutama kurssityö, jotka kirjoitin opintoihini liittyen. Tuntuu varsin hyvältä! Pikku hiljaa kuljen tätä matkaa kirjoittajana siihen pisteeseen, että voin ideoida isompia projekteja.

Tässä nyt kuitenkin ensin vähän viimeaikaisia tapahtumia.

Euroopan hienoin pääkaupunki

Viimeksi kysyin täällä blogissa Euroopan hienointa pääkaupunkia ja avasin myös pienen äänestyksen Facebookin puolelle. Nykyään on vaikea tavoittaa isoa yleisöä somessa, mutta jonkin verran vastauksia tuli silti. Kiitos niistä! Vastausten perusteella koko Euroopan pääkaupunkien TOP 5 oli seuraava:

  1. Rooma
  2. Lontoo
  3. Lissabon
  4. Pariisi
  5. Berliini

En siis ole Rooma-fanina yksin mielipiteeni kanssa, ja oli mukava nähdä, että myös uusi suosikkini, Lissabon, sijoittui niin korkealle. Nyt kun tarkemmin ajattelen, olisin voinut äänestää myös Pariisia.

Euroopassa on todella paljon nähtävää. Viime vuosien poikkeukselliset maailmantapahtumat ovat saaneet minutkin kääntämään katsettani kaukomailta astetta lähemmäs ja miettimään matkailua uudesta kulmasta. Voi olla, että yllätän vielä itseni matkustamalla paikkoihin, joita en ole aiemmin juuri noteerannut. Esim. tuosta top viidestä yksi on kokonaan näkemättä – ehkä arvaat tai tiedät, mikä se on.

Mediaretki Porvooseen

Tavoistani poiketen olin toukokuussa mediaretkellä Porvoossa. Osallistun nykyään erittäin harvoin toimittajille suunnatuille retkille, sillä itsenäisenä julkaisijana en saa työstäni eli kirjoittamistani jutuista rahallista korvausta, ellei vierailua toteuteta kaupallisena yhteistyönä järjestäjän kanssa. Vähän joutuu miettimään myös laskujen maksua ja sen sellaista arkista.

Nyt kuitenkin lähdin yhden päivän retkelle, koska se sattui hyvään saumaan ja aihe oli mielenkiintoinen. Vierailimme Albert Edelfeltin ateljeessa Haikkoossa! Ateljee oli juuri niin idyllinen kuin olin kuvitellut, ja tuntui myös inspiroivalta nähdä ulkona useiden Edelfeltin kuuluisien teosten maalauspaikat. Edelfelt on taiteilijana nyt huippuajankohtainen, sillä Ateneumissa avattiin hiljattain suuri Edelfelt-näyttely. Sinne haluan seuraavaksi, heti sopivan hetken tullen. Uskon, että Haikkoossa käytyäni näen teokset hieman erilaisessa valossa.

Edelfelt in ateljee
Edelfelt in ateljee

Nelosperiodi päättyi yliopistossa

Hyppäsin mukaan yliopistomaailmaan tänä keväänä todella hassulla hetkellä, juuri kun opintovuosi oli kääntymässä kohti loppuaan ja muut suorittivat viimeisen periodin kursseja. En siis voinut oikein kutsua itseäni ensimäisen vuoden opiskelijaksi – sellainen minusta tulee syksyllä – mutta sain nyt kuitenkin suoritettua kaksi kurssia. (Pistetili avattu 10 opintopisteellä, jee!) Minua ohjeistettiin myös ottamaan yhteyttä vastuuhenkilöön, joka sijoittaa minut ensi syksynä opintonsa aloittavien fuksiryhmään. Nyt siis huomio, jos olet syksyllä aloittamassa opintojasi Kulttuurien tutkimuksen laitoksella, saat minut kaveriksesi.

Puutarhakausi on alkanut

Olen huumaantunut vihreydestä ja iloitsen jokaisesta kasvista, jonka olen menestyksekkäästi onnistunut istuttamaan puutarhaamme Tammisaaressa. Kaikki köynnökseni yhtä lukuun ottamatta selvisivät talvesta, ja ystävien tuoma kriikunapuukin on nyt istutettu kulmaukseen, johon alamme seuraavaksi tehdä pientä kahvittelupaikkaa. Nämä ovat elämässäni uusia asioita, sillä ennen talon hankkimista meillä oli vain kerrostalon aivan liian kapea parveke. Nyt puutarhan kasvukausi hallitsee elämääni siinä määrin, etten ajattele ulkomaanmatkoja vaan rikkaruohojen kitkemistä. Luulen kuitenkin, että syksyllä mieli taas muuttuu. Nyt nautitaan Suomen lyhyestä mutta niin kauniista kesästä! Voit seurata elämäämme Villa Matkastossa, Tammisaaressa, talomme oman Instagram-tilin kautta.

Tervetuloa kesävieraat

Vuokraamme Tammisaaren-taloamme Villa Matkastoa vuoden ympäri rajoitetusti eli kun se meille itsellemme sopii. Kysytyin sesonki osuu tietysti kesään. Olemme päätyneet siihen, ettemme mainosta majoitusta millään tavalla, vaan paremminkin piileskelemme. Ne, jotka todella ovat kiinnostuneita Villa Matkaston kesäidyllistä, tuntuvat löytävän meidät oikein hyvin siitä huolimatta. Meille on taas tänä kesänä tulossa ihania vieraita, osa jo edellisinä vuosina käyneitä. Olemme iloisia, kun pystymme silloin tällöin tarjoamaan Tammisaaren vanhankaupungin tunnelmaa muillekin kuin itsellemme.

Olen nyt myös miettinyt, että voisin järjestää tutuille ja vähän tuntemattomammillekin kirjoittajakollegoille (tai muille luovan työn tekijöille) tsemppiretriittejä (pitäisi patentoida tämä sana), joissa voisimme kannustaa toinen toisiamme, vaihtaa ajatuksia luovan työn haasteista ja miettiä yhdessä kehitysideoita. Jos olisit innostunut osallistumaan tällaiselle, laitahan viestiä! Koska olisin itse yksi retriitin osallistujista, voisimme pitää kustannukset melko lailla minimissä. Kirjoitan tästä myöhemmin lisää, kunhan vähän selkiyttelen ajatuksiani.

Lisäksi kaikki muut tutut, tulkaahan kahville! Nyt on Tammisaaressa se Chappekin auki – voin lähteä opastamaan 🙂

Pientä matkailua?

Vaikka viihdyn Tammisaaressa, jossain muuallakin aion silti tässä kesän aikana pistäytyä. Päivä, pari esimerkiksi saaristossa tai muissa Suomen ihanissa puukaupungeissa voisi tehdä hyvää. Parasta kesässä on kuitenkin se, ettei kaikkea tarvitse suunnitella etukäteen. Pieniä retkiä toteutamme varmasti, joko työn tai vapaa-ajan merkeissä. Seuraile Instagramia, niin tiedät!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Kesä alkaa ja juttu kulkee”