Blogihaaste: 11 asiaa matkailusta (Liebster Award)

Tämä Mangostania-blogini on toiminut vasta vähän aikaa, ja tuntuikin jännittävältä saada ensimmäinen blogihaaste. Kiitos Metallia matkassa -blogin Anne! 🙂 Ja pahoittelut siitä, että vastaamisessa on vähän kestänyt…

Kyseessä on Liebster Award, johon moni matkabloggaaja on todennäköisesti jo törmännytkin. Tarkoituksena on vastata 11 matkailuaiheiseen kysymykseen, haastaa muita bloggaajia ja keksiä heille uudet kysymykset. Näin saadaan lisää liikennettä ja lukijoita blogeihin!

Tässä Annen laatimat kysymykset ja omat vastaukseni.

1. Minne et haluaisi missään nimessä matkustaa ja miksi?

Tähän on pakko vastata kliseisesti: sota-alueille. En erityisemmin viehäty vaaroista, varsinkaan nyt perheellisenä. Äärimmäinen kuumuus ja kylmyys on myös poissa laskuista: esim. Siperian -50 ja Saudi-Arabian +50 eivät lämpötiloina houkuttele. Muuten voisin periaatteessa lähteä melkein minne vain, vaikka Pohjois-Koreaan. Jokaisesta maasta löytyy jotakin kiinnostavaa!

2. Mitä ilman et lähde reissuun?

Kameraa! Se on se tärkein. Haluan kuvata ja säilyttää muistot matkalta. Voisin matkustaa pelkästään valokuvaamassa – mitään muuta ohjelmaa en tarvitsisi. Välillä kävisin syömässä, ja sitten lähtisin taas kuvaamaan.

3. Suositko suoria lentoja vai menetkö useammalla pompulla ja miksi?

Aiemmin sillä ei ollut niin väliä – halvin hinta ratkaisi. Nyt lasten kanssa matkaillessa yritän löytää suoria lentoja tai ainakin mahdollisimman lyhyitä vaihtoja – se helpottaa elämää kummasti.

4. Missä ja miten näet itsesi matkustamassa 10 vuoden päästä?

Olen reppureissulla jossakin jännittävässä paikassa – esim. Burmassa tai Bhutanissa. Missään nimessä en ole golf-lomalla enkä luksusristeilyllä! 😉

5. Matkalaukku vai rinkka? Miksi?

Matkalaukku (pehmeä). Jostakin syystä rinkka ei ole koskaan oikein istunut selkääni, saan siitä särkyä. Partiossa kannoin sitä riittävästi.

6. Mikä on ollut suurin seikkailusi matkailun saralla?

Kyllä se on se Japanissa vietetty kesä heti lukion jälkeen eli (köhköh…) aika kauan sitten. Seikkailulta se tuntui siksi, että olin nuori ja lähdin ensimmäistä kertaa yksin. Asuin kahden eri perheen luona, Tokiossa ja Osakassa, kuukauden molemmissa. Hienoimpana hetkenä muistan sen, kun opin käyttämään Tokion metroa… sillä pääsikin sitten kaikkialle.

7. Jos saisit valita yhden maan, jossa voisit enää matkustaa, mikä se olisi?

Sen olisi pakko olla Intia, koska mieheni suku on siellä. Onneksi se on iso ja monipuolinen maa, ja kaikenlaista kulttuuriakin löytyy runsaasti. Ei heti loppuisi kohteet kesken!

8. Mikä on mielestäsi maailman eniten turistirysämäisin kohde ja miksi?

En ole varmastikaan käynyt siellä, sillä vältän turistirysiä kuin ruttoa. Mielikuvien perusteella ehkä Espanjan Aurinkorannikko, vaikka taitaa sielläkin olla vähän autenttisempia kolkkia joukossa. Näkemistäni paikoista turistirysämäisin on ollut varmaankin Kreikan Kos, jossa kävin joskus nuorempana pakettimatkalla… 🙂

9. Minkälaiset kengät sinulla on reissuilla mukana? Lähdetkö yhdellä parilla vai useammalla?

No siis missään tapauksessa en lähde yhdellä parilla! Minulla on reissuilla mukana lähes matkalaukullinen erilaisia kenkiä, joista loppujen lopuksi käytän ainoastaan yhtä paria. Otan aina ”varmuuden vuoksi” mukaan mm. isot ja painavat trekking-kengät, mutta kuljen koko reissun ohutpohjaisissa kangastossuissa. Niitäkin on mukana kahdet tai kolmet, jos sattuvat hajoamaan. Eivät ole koskaan hajonneet. Ehkä tästä voisi oppia jotain?

10. Oletko koskaan matkustanut ulkomaille festareille/keikalle? Jos olet, minne ja mitä tykkäsit / Jos et, haluaisitko ja minne?

Nyt joudun menemään aika kauas historiaan. Vuonna 1993 olin lähdössä idolini Madonnan keikalle Frankfurtiin. Olin ehtinyt jo pakatakin, kun sain puhelun: keikka oli peruttu, sillä Saksa ei tainnut oikein lämmetä Madonnan showlle. Olihan se pettymys mutta toisaalta myös helpotus, sillä matkatoimiston järjestämä bussireissu (kyllä, luit oikein!) olisi varmasti ollut todella raskas. Myöhemmin olen nähnyt Madonnan kahdesti, ihan koti-Helsingissä. Olen tullut sen verran mukavuudenhaluiseksi, etten enää varmaankaan lähtisi musiikin perässä ulkomaille – odottelen mieluummin, että se tuodaan luokseni.

11. Paketti- vai omatoimimatka? Miksi?

Kumpikin käy! Monesti yhdistelmä näistä kahdesta eli ”pelkät lennot” matkanjärjestäjältä ja muut järjestelyt omatoimisesti. Pakettimatkoja (ja lomalentoja) suosin tarjoushintojen ja suorien yhteyksien takia. Mm. Meksikon reissu, josta olen blogissakin kirjoittanut, meni tällä kaavalla.


Ja sitten se haasteen vaikein osuus: keksiä uusia haastettavia! Säännöissä sanotaan, että blogeilla pitäisi olla alle 200 seuraajaa. Ainakaan minulla ei ole harmainta aavistusta, kuinka tämä määritellään. Tykkääjiä? Tilaajia? Kävijöitä ajassa X? Päädyin nyt sitten tällaiseen ratkaisuun: poimin blogeja, joista olen itse tykännyt Facebookissa ja joilla on siellä kirjoitushetkellä alle 200 seuraajaa. Joukossa on monenlaisia blogeja – toisista olen kuullut enemmän, toisista vähemmän – kaikki suosittelemisen arvoisia. Joillain on varmasti paljonkin yli 200 seuraajaa, ja jotkut on ehkä haastettu jo aiemmin – Suomessa kun on aika pienet piirit. Näillä nyt kuitenkin mennään! 🙂

Haasteessa mukavinta oli se, että tulin ihan oikeasti käyneeksi listaamissani blogeissa. Erityisesti luin kirjoittajaesittelyitä – ja taas tulin vähän viisaammaksi tästä Suomen matkablogiskenestä!

No niin, haastettavat blogit ovat tässä, täysin sattumanvaraisessa järjestyksessä:

Mikäli otatte haasteen vastaan, linkatkaa oma postauksenne vaikka tämän sivun kommenttikenttään – huomaan sitten varmasti käydä lukemassa vastauksenne! 🙂


Säännöt

 1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
 2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
 3. Nimeä  ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
 4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

Kysymykseni:

 1. Mikä on paras matkailuun tai muihin kulttuureihin liittyvä kirja, jonka olet lukenut?
 2. Käytätkö vielä perinteistä opaskirjaa vai etsitkö kaiken tiedon netistä?
 3. Mikä on ollut hankalin tilanne, johon olet matkalla joutunut kieliongelmien takia?
 4. Oletko koskaan myöhästynyt lennolta? Miten tilanne ratkesi?
 5. Oletko päässyt jossakin maassa vierailemaan perinteisessä kodissa? Kerro unohtumattomin kokemuksesi.
 6. Jos matkailet maassa, jossa on erilainen pukeutumiskulttuuri kuin meillä, käytätkö paikallisia vaatteita?
 7. Minkä kaikkien uskontojen pyhissä paikoissa olet käynyt?
 8. Oletko matkalla saanut eteesi paikallista ruokaa, jota et ole pystynyt syömään?
 9. Mikä on kaunein maa, jossa olet käynyt?
 10. Mihin maahan et menisi uudelleen?
 11. Jos saisit valita vain yhden: vuoristo/ranta/viidakko/aavikko – minkä valitsisit ja miksi?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 ajatuksia aiheesta “Blogihaaste: 11 asiaa matkailusta (Liebster Award)”