Kuusamo, meitä kutsuu Kuusamo

Huomio Suomi! Kesä on ollut kylmä ja sateinen, mutta siihen tulee muutos elokuun ensimmäisenä päivänä. Silloin me lähdemme viikoksi lomalle Kuusamoon.

Reilut 800 kilometriä piripintaan pakatulla autolla, takapenkillä kipakka esiteini ja selkänojaa potkiva 6-vuotias. Tästä ei voi tulla muuta kuin mahtava loma! Tarkoituksemme on ajaa yhden päivän aikana Helsingistä Kuusamoon, mikä on monen mielestä varmaankin tuhoontuomittu idea. Itse otan sen enemmänkin haasteena.

Kotimaan matkoillamme vaellamme mielellämme luonnossa, jos ei ihan kaatamalla sada. Kuusamo näyttäisikin olevan meille ihanteellinen kohde. Emme ole koskaan käyneet siellä, ja alueen luontonähtävyyksiä selvitellessä alkaa melkein iskeä paniikki. Yhdelle seudulle on ängetty ihan liikaa kaikkea upeaa.

Kuusamo-asiantuntijat, nyt saa kertoa: mihin meidän pitäisi ensisijaisesti suunnata? Missä on hienoimmat reitit ja komeimmat maisemat? Mikä on se paikka, jota näkemättä emme voi palata kotiin?

Kokemuksesta voin sanoa, että päivävaelluksen maksimipituus meidän porukalla on sellaiset 5-7 kilometriä (josta ensimmäiset 3 km menee ihan huomaamatta, ja vitosen jälkeen alkaa asteittain voimistuva kitinä, jota jaksaa kuunnella viimeiset 2 km). Mitään Karhunkierrosta emme siis lähde vetämään, mutta ehkä osia siitä? Ne ”parhaat palat”?

Luontokohteiden lisäksi otamme mielellämme vastaan ehdotuksia muistakin käyntikohteista Kuusamon seudulla ja taukopaikoista Helsinki-Kuusamo-reitillä. Jos ne päätyvät listallemme, esittelemme niitä myöhemmin tässä blogissa.

Tervetuloa seuraamaan matkaamme, mutta sitä ennen: peukut pystyyn, että sää suosii!!!


Kuvana poikkeuksellisesti Wikimedia Commonsista napattu otos, koska omia ei vielä ole! 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.