Yhteistyö: Muistoja Amerikasta (Sponsored Video)

Kappas, olenhan minäkin käynyt USA:ssa! Presidentinvaalit ja Norwegianin uusin kampanja toivat mieleen matkan, joka oli jo lähes unohtunut.

Otan yhteistyötarjouksia vastaan, jos ne saavat jonkin idean heti välähtämään mielessä. Näin kävi, kun minua lähestyttiin Norwegian Rewardin uuden Kalifornia-aiheisen videokampanjan merkeissä. USA:ssa elettiin juuri presidentinvaalien ratkaisuvaihetta ja Amerikka pyöri sen vuoksi jo valmiiksi ajatuksissa. Lisäksi aloin muistella omaa (sitä ainoaa) Amerikan-matkaani vuodelta 2009 – matkaa, josta en ole teille tässä blogissa koskaan kertonut. Nythän siihen olisi mainio tilaisuus!

Floridan länsirannikko – viimeinen seikkailumme kaksistaan

Kyseessä oli työmatka, mikä kuulostaa ehkä vähän tylsältä. Sitä se ei kuitenkaan ollut – kaikkea muuta. Fort Myers & Sanibelin matkailutoimisto järjesti reissun, josta tein myöhemmin jutun Matkaopas-lehteen. Mieheni oli mukana autokuskina ja toteutimme matkan omatoimisesti, seikkailumielellä. Nyt jälkeenpäin tajuan sen olleen viimeinen kerta, kun matkailimme kaksistaan: muutaman kuukauden kuluttua syntyi poikamme, joka on sen jälkeen ollut mukanamme kaikkialla.

Lensimme Floridan länsirannikolle Fort Myersiin ja kiertelimme sen jälkeen viikon Sanibelin ja Fort Myers Beachin ympäristössä. Mieleen jäivät erityisesti veneretket valkohiekkaisille lähisaarille simpukoita keräämään, lukuisat kauniit luontokohteet ja päiväretki upeaan Key Westiin – sekä koko se amerikkalainen meininki, joka oli itselleni ihan uutta. Kokosin tähän postaukseen joitakin kuvia tuolta matkalta.

Kyllä, olen todistettavasti ollut Amerikassa. Tämä kuva on otettu asumattomalla Cayo Costan saarella, jonne teimme simpukkaretken. Lisää kuvia alempana! Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Kyllä, olen todistettavasti ollut Amerikassa. Tämä kuva on otettu asumattomalla Cayo Costan saarella, jonne teimme simpukkaretken. Lisää kuvia alempana!

Norwegian Rewardin videossa (tuossa alla) taas näytetään Kalifornian maisemia. Vasta nyt tulin ajatelleeksi, että sekin liippaa yllättävän läheltä perhettämme: ennen kuin tapasimme, Ajay asui vuosia Kaliforniassa. Itse en ole siellä koskaan käynyt, mutta juttuja olen kuullut ja kuulen edelleen paljon. Niiden kautta Kalifornia on siis tavallaan osa elämäämme.

Video tuo hyvin esiin sitä, millaista kuvittelen Kaliforniassa olevan. Viinitilalla käynti houkuttelisi, samoin kuin kilometrejä pitkillä rannoilla kävely. Vaikka olenkin matkailijana enemmän aasialaiseen eksotiikkaan kallellaan, saattaisin löytää Kaliforniasta monia nautinnollisia asioita. Ihan vaikka hampurilaisiakin – kasvisversiona. Ja donitseja.

Voit itse katsoa alla olevasta videosta, millaisia ajatuksia se sinussa herättää! (Huom: video ei todennäköisesti näy, jos käytössäsi on mainostenesto-ohjelma.)

Norwegianin luottokortti sopii matkailijalle

Täytyihän tuota videossa mainostettua Norwegianin luottokorttiakin käydä kurkkaamassa. Voit lukea siitä lisää klikkaamalla videon yläkulmassa olevaa linkkiä. Nopean taustatutkimuksen perusteella jotkut matkabloggaajat ovat jo tilanneet kortin itselleen – ja ilmeisesti tykänneet siitä. Meilllä se menee nyt harkintaan. Hyviä puolia tuntuu löytyvän useita: ei vuosimaksua, käteisnostomaksua eikä kuluja ostoista Suomessa tai ulkomailla, koroton luotto 45 päivään asti sekä ilmainen matkavakuutus ja peruutussuoja. Kortilla saa Norwegianin lennoista CashPoint-pisteitä, joilla voi sitten maksaa uusia lentoja.

(Huom: Maksulykkäyksen yhteydessä vuotuinen korko 21,92%, esim. 1500 €/12kk yhteensä 1668 €.)

Jos Norwegianin luottokortti on sinulle jo tuttu, olisi kiva kuulla kokemuksia siitä.

Norwegianilla näyttää muuten olevan aika mittava kohdevalikoima USA:ssa. Helsingistä pääsee Kaliforniassa kahteen kohteeseen, Los Angelesiin ja San Franciscoon, ja Floridassa valittavana on peräti kolme eri kohdetta: Fort Lauderdale, Miami ja Orlando. Muita Norwegianin kohteita Helsingistä ovat New York, Boston, Las Vegas ja Puerto Rico. Jos nyt pitäisi Amerikkaan lähteä, iskisi kyllä valinnan vaikeus. Miten on mahdollista, että sellainenkin kaupunki kuin New York on vielä kokonaan näkemättä!

Unelmieni Amerikan-matka kestäisi viikkoja!

Florida jo aikanaan osoitti, että vaikka Suomesta käsin USA näyttää monissa asioissa pitkälti samanlaiselta kuin oma maamme, ei se sitä paikan päällä olekaan. Sama fiilis jäi juuri käydyistä presidentinvaaleista. Yhdysvallat on valtava ja sinne mahtuu kaikenlaisia (yllättäviäkin) elämäntyylejä ja ajattelutapoja. Siinä mielessä en ole nähnyt tuosta jättiläismäisestä maasta vielä juuri mitään – vain yhden pienen kolkan.

Oma unelmieni matka Amerikkaan olisikin luultavasti road trip koko maan halki, länsirannikolta itärannikolle, jotta pääsisin näkemään ja kokemaan mahdollisimman monia niistä osavaltioista, joita vaalituloskartallakin vilkkui, omine erikoisuuksineen. En luultavasti kokisi moniakaan noista paikoista omikseni, mutta juuri siksi haluaisin tutustua niihin. Erilaisuuden kohtaaminen avartaa aina ja tekee maailmasta askel kerrallaan vähän ymmärrettävämmän paikan.

Lisäksi myönnän, että sen elokuvista, TV-sarjoista ja uutisista tutun amerikkalaisen elämänmenon todistaminen paikan päällä olisi varsin viihdyttävää! (Syövätkö ne poliisit oikeasti aina donitseja?)

Yksi asia on varma: lapset kyllä tykkäisivät Amerikasta. Ja kun lapset viihtyvät, on vanhemmillakin kivaa. Tässä taisi nyt käydä niin, että se roadtrip alkoi vähän houkutella!


Hei kerro mulle: mitä ajatuksia Kalifornia-video herätti? Mikä olisi oma unelmiesi Amerikan-matka? Entä millaisia kokemuksia sulla on Norwegianin luottokortista? Paljon kysymyksiä, valitse yksi tai vaikka kaikki. Kirjoitustilaa tuolla alla! ↓


Postaus on toteutettu yhteistyössä Norwegian Rewardin kanssa.

Aamukävelyllä Fort Myers Beachilla. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Aamukävelyllä Fort Myers Beachilla.
Captiva Islandilla näytti olevan joulu ympäri vuoden. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Captiva Islandilla näytti olevan joulu ympäri vuoden.
Sanibel, Lighthouse Beach. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Sanibel, Lighthouse Beach.
Jos tämä ei ole Floridaa, niin sitten ei mikään. Sanibel, Lighthouse Beach. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Jos tämä ei ole Floridaa, niin sitten ei mikään. Sanibel, Lighthouse Beach.
He ovat uskoakseni amerikkalaisia turisteja. Sanibel, Lighthouse Beach. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
He ovat uskoakseni amerikkalaisia turisteja. Sanibel, Lighthouse Beach.
Key West, Hemingwayn talo ja yksi asukkaista. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Key West, Hemingwayn talo ja yksi asukkaista.
Key West, USA:n eteläisin kärki. Tästä on 90 mailia eli noin 145 kilometriä Kuubaan! Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Key West, USA:n eteläisin kärki. Tästä on 90 mailia eli noin 145 kilometriä Kuubaan!
Flamingoja, J.N. Ding Darling Wildlife Refuge. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Flamingoja, J.N. Ding Darling Wildlife Refuge.
Telegraph Cypress Swamp ja nopea kaveri. Toista kuvaa en ehtinyt ottaa - vain viuhahdus ja hän oli poissa. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Telegraph Cypress Swamp ja nopea kaveri. Toista kuvaa en ehtinyt ottaa – vain viuhahdus ja hän oli poissa.
Cayo Costa, asumaton saari Sanibelin ja Captivan pohjoispuolella. Teimme sinne simpukkaretken mottoriveneellä, paikallisen simpukka-asiantuntijan opastuksella. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Cayo Costa, asumaton saari Sanibelin ja Captivan pohjoispuolella. Teimme sinne simpukkaretken mottoriveneellä, paikallisen simpukka-asiantuntijan opastuksella (tuo sinipaitainen).
Cayo Costalla jalkojen alla rahisi tällaisia. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Cayo Costalla jalkojen alla rahisi tällaisia.
Hienoimmat löytömme Cayo Costalta. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Hienoimmat löytömme Cayo Costalta.
Laivaretkellä Cabbage Key -saarelle delfiinit hyppivät vanavedessämme. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Laivaretkellä Cabbage Key -saarelle delfiinit hyppivät vanavedessämme.
Cabbage Key on kappale Amerikkaa. Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Cabbage Key on kappale Amerikkaa.
Laivamme Cabage Keyn laiturissa. Olipa se kerta kaikkiaan mukava päivä! Yhteistyössä: Norwegianin luottokortti.
Laivamme Cabage Keyn laiturissa. Olipa se kerta kaikkiaan mukava päivä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.