Viime hetken matkapaniikki – 6 testattua vinkkiä!

Let´s face it – matkallelähtö on kamalaa. Seuraavat asiat aiheuttavat ainakin meillä kaameaa ahdistusta, yleensä lähtöhetkeen saakka. Tuntuuko tutulta?

Huomioi matkalle lähtiessä ainakin nämä:

  1. Varusteet. Lapset kasvavat yllättävän nopeasti. Sovita uimapukuja ja sandaaleita hyvissä ajoin ennen matkaa, ettet joudu edellisenä iltana paniikkiostoksille. Muista, että myös aikuisten vaatteet ovat saattaneet yllättäen ”kutistua pesussa”.
  2. Pakkaaminen. Älä sitä virhettä tee, että kokoat kaikki tavarat sängylle odottamaan, mutta jätät itse pakkaamisen viime hetkeen. Ne tavarat kun eivät mahdukaan siihen perhanan laukkuun! Koepakkaa.
  3. Pyykki. Ennen matkalle lähtöä haluat tietenkin pestä mukavimmat housusi, että saat ne puhtaana mukaan. Huomioi kuivumisaika! (Itse yleensä epäonnistun tässä ja päädyn huudattamaan hiustenkuivaajaa, kun muut odottavat lähtökuopissa.)
  4. Käytännön asiat. Tarkista hyvissä ajoin, että vakuutuksesi on voimassa, puhelinliittymäsi toimii kohdemaassa ja niin edelleen. Näitä on ikävä selvitellä, kun istuu jo koneessa kiitoradalla. Nimimerkillä puhelimeni oli matkan ajan kiinni.
  5. Tekniikka. Siirrä edellisen reissun kuvat kameroista tietokoneelle ja ota tietokoneesta varmuuskopio vähintään pari päivää ennen matkaa. Juttu on nimittäin niin, että viimeisenä iltana iskee jokin tekninen ongelma, jonka kimpussa painit aamutunneille saakka. Todettu on, moneen kertaan!
  6. Vaarat. Kirjoita lapulle seuraava lista: ovet ja ikkunat/hella/silitysrauta/pesukoneen hana/roskikset. Merkitse isolla rastilla, kun asiat on hoidettu. Puolisosi kysyy kuitenkin taksissa, jäikö silitysrauta päälle tai ovi auki, ja voit silloin vetäistä listan taskustasi todisteeksi. Tämä ei ole vitsi! 😉

 

Onko sinulla jokin lähtöstressiä helpottava vinkki, jota ei vielä mainittu? Kerro ihmeessä muillekin – kommenttikenttä on alla!


PS. Totuus on tämä: minähän en pysty omaa listaani noudattamaan. Perheemme monivuotisiin perinteisiin kuuluu oleellisesti viime hetken matkapaniikki. Takuuvarmasti niin käy myös ensi viikonloppuna, kun pitäisi Meksikoon lähteä. Ehkä se jollain lailla kuuluu asiaan?

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ajatus aiheesta “Viime hetken matkapaniikki – 6 testattua vinkkiä!”