Matkailuvuosi 2017 – uudet kohteet

Vuosi 2017 toi mukanaan pari uutta maata ja monta ennen kokematonta kohdetta lähellä ja kaukana. Mukaan mahtui myös yksi unelmamatka.

Viime vuonna tähän aikaan julistin matkailuvuoteni 2016 surkeimmaksi koskaan. Vuosi 2017 oli selvästi parempi, hetkittäin jopa todella hieno. Listasin nyt omaksi ilokseni kaikki ne uudet paikat, joihin pääsin tutustumaan kuluneen vuoden aikana. Olihan niitä loppujen lopuksi melko monta; osa kaukana, osa hyvinkin lähellä.

Jutun pääkuvassa näkyy kyltti, joka roikkuu Balilla ihanan Ani´s Villas -hotellin portaikossa.

”Once a year, go some place you´ve never been before.”

Dalai Lama

Olen aina ollut sitä mieltä, etteivät lapset rajoita matkustamista ja että perheen kanssa voi reissata ihan samalla tavalla ja samoissa paikoissa kuin yksinkin. Sitä mieltä olen edelleen, mutta eräs käytännön asia on viime vuosina yhä enenevässä määrin alkanut hankaloittaa reissusuunnitelmiamme. Se on koulunkäynti.

Ala-asteella useammankaan viikon oma loma ei ole koskaan ollut mikään ongelma. Läksyjä tulee varsinkin ensimmäisillä luokilla yllättävän vähän. Ylä-asteella tilanne on toinen. On koeviikkoja ja kaiken maailman projektitöitä! Kasiluokkalaisen kanssa ei siis kovin montaa kertaa vuodessa tehdä pitempiä reissuja. Siitä huolimatta tuntuu, että pääsimme vuonna 2017 matkustamaan melko mukavasti.

Huhtikuu: Italia – äidin ja tyttären oma reissu

Kohteet:

 • Rooma – Ikuinen kaupunki vei mennessään!
 • Tivoli – taide- ja puutarharetki Roomasta.

Olen kirjoittanut matkastamme muutamia juttuja sekä Mangostaniaan että Matkastoon (ja pari on vielä tulossa).

Olen ollut Italiassa ennenkin, mutta nyt voin lisätä käytyjen maiden luettelooni myös Vatikaanivaltion.

Uudet kohteet 2017. Rooma, kattonäkymä.
Rooma, kattonäkymä.

Kesäkuu: Turkki – lehdistömatka Egeanmeren rannikolle

Kohteet:

Lehdistömatka oli minulle harvinaista herkkua, sillä matkustin kerrankin ilman perhettä. Vaikka aiemmin kävin lehdistömatkoilla usein, olen viime vuosina joutunut lukuisia kertoja kieltäytymään kutsuista milloin minkäkin syyn vuoksi. Kyllähän se aina vähän harmittaa. Nyt oli mahtavaa päästä reissuun kivassa porukassa. Matkan jälkeen julkaisin Matkastossa koostejutun Izmirin alueen kohteista. Matkasta kirjoittamani blogijutut on linkitetty yllä olevaan luetteloon (pari on vielä tulossa).

Turkki ei ollut minulle uusi maa, sillä olen aiemmin käynyt Kappadokiassa ja Istanbulissa. Siitä ei siis nyt tullut maapistettä.

Uudet kohteet 2017. Alacatin tunnelmaa.
Alacatin tunnelmaa.

Suomi – kesäistä kotimaanmatkailua kivoilla pikkupaikkakunnilla

Jännä, miten kotimaasta kaikkien näiden vuosikymmenien jälkeenkin löytyy paikkoja, joissa en ole koskaan käynyt! Vuonna 2017 vierailin ensimmäistä kertaa seuraavissa:

 • Sysmä
 • Vääksy
 • Loviisa
 • Kotka
 • Hamina

En ole kirjoittanut näistä paikoista lehti- tai blogijuttuja, mutta ne ovat vilahdelleet mm. Instagram-tililläni. Jos et vielä seuraa sitä, käy ihmeessä klikkaamassa! 🙂

Elokuu: Suomen Lappi – koko perheen automatka

Muutama vuosi sitten meihin iski Lappi-kuume. Olemmekin nyt parina kesänä kierrelleet pohjoista Suomea autolla – vuonna 2017 Saariselän, Inarin ja Utsjoen alueella.

Kohteet:

 • Saariselkä
 • Ivalo
 • Inari
 • Utsjoki
 • Nuorgam

Kirjoitin reissustamme koostejutun Matkastoon: Saariselkä & Inari: matkavinkkejä Pohjois-Lappiin. Lisäksi julkaisin blogijutun pienestä vaelluksestamme Kiilopäälle. Muutamia muitakin blogijuttuja on vielä tulossa.

Uudet kohteet 2017. Kiilopäälle menossa.
Kiilopäälle menossa.

Elokuu: Norjan Lappi – retki naapurin puolelle

Yksi elämämme hulluimpia ideoita oli kiertää aivan liian pitkä lenkki Saariselältä Utsjoen kautta Norjaan ja Näätämön kautta takaisin yhdessä päivässä. Olimme retken jälkeen nääntyneitä, mutta kyllä se silti kannatti. Ensi kerralla varaamme myös majoituksen! 😉

Kohteet:

 • Tana
 • Varangerbotn
 • Karlebotn
 • Neiden

Vaikka Norja on lähellä, en ollut koskaan ennen käynyt siellä. Se oli siis toinen uusi maani vuonna 2017. Tästä retkestä kuulette vielä jonain päivänä täällä Mangostania-blogissa.

Uudet kohteet 2017. Jäämeren rannalla.
Jäämeren rannalla.

Lokakuu: Indonesia – vuoden 2017 unelmamatkamme

Kohteet:

 • Uluwatu, Bali. Kallionkielekkeitä, luolia ja rantoja.
 • Ubud, Bali. Viidakkoa, riisipeltoja ja paikallista kulttuuria.
 • Nusa Lembongan, Bali. Rentoa saarielämää ja upeita auringonlaskuja.

Tämä oli ensimmäinen mutta ei varmastikaan viimeinen matkamme Indonesiassa. Se sytytti valtavan palon tutustua laajemminkin maahan, joka on kiehtonut minua jo lapsesta saakka. Bali oli hyvä aloitus. Olen kirjoittanut siitä useita juttuja sekä Matkastoon että Mangostaniaan, ja lisää on tulossa.

Uudet kohteet 2017. Auringonlasku Lembonganilla.
Auringonlasku Lembonganilla.

Vuoden 2018 suunnitelmamme ovat vielä auki. Saa siis suositella ja ehdottaa! Olemme omatoimisia kulkijoita, mutta teemme mielellämme myös sisältöyhteistyötä meille sopivien kohteiden ja matkailupalveluiden kanssa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.