Hei matkailuyritys, kynäni on ovenne välissä!

NYT! Nappaa tästä matkailuun erikoistunut sujuvasanainen sisällöntuottaja, joka laittaa tekstinne ojennukseen.

Matkailumarkkinoinnissa inspiroiva teksti on kuvien ohella ratkaisevan tärkeää: se saa ihmiset haaveilemaan matkakohteista, retkistä ja elämyksistä ja suunnittelemaan reissuja. Kun teksti on lisäksi tarkkaa, oikeakielistä ja sujuvasti soljuvaa, antaa se matkailuyrityksestä luotettavan kuvan.

Jokainen meistä on hyvä jollain osaamisalueella – kaikille se ei (onneksi) ole tekstin tuottaminen. Sitäpaitsi, ihmisillä on paljon muutakin tekemistä kuin viilata lauseita. Silloin kuvaan astuu luontevasti matkailualan sisällöntuottaja – minä.

Verkkolehti Matkaston ja Mangostania-blogin lukijoille ei ole jäänyt epäselväksi, että kirjoitan matkailusta. Olen tehnyt sitä ilokseni ja työkseni jo viitisentoista vuotta – tilanteen mukaan toimittajan, bloggaajan, copywriterin, oikolukijan tai kääntäjän roolissa. Kirjoitan toki muustakin, mutta matkailu on aina ollut se aihe, joka saa inspiraationi leimahtamaan liekkeihin.

Viimeksi kun julkaisin tässä blogissa puoliksi leikkimielisen työnhakuilmoituksen, sain monta mukavaa tekstihommaa. Oli e-kirjan oikolukua, nettisivujen tekstien editointia ja lehdistötiedotteiden laatimista. Tälläkin hetkellä pari mielenkiintoista projektia on työn alla, ja niitä saa ehdottomasti lähettää edelleen.

Nyt haluaisin kuitenkin nostaa matkailutekstit erikseen esiin, sillä koen ne itselleni läheisimmiksi. Olisi aivan huippua päästä työskentelemään niiden parissa. Innostunut tekijä on siis vapaana – ja se kannattaa napata äkkiä kiinni!

Vähän jännittää, kuinka tässä tällä kertaa käy – haukkaako joku unelmieni matkailuyritys syötin?

Tätä siis haluan:

  1. Kirjoittaa matkailuaiheista sisältöä (artikkeleita/blogipostauksia/kohde- ja retkikuvauksia/you name it) asiakkaan kanaviin
  2. Muokata ja oikolukea matkailuyritysten nettisivuja, esitetekstejä, uutiskirjeitä, markkinointimateriaalia ja niin edelleen
  3. Tuottaa sisältöä matkailuyritysten sosiaaliseen mediaan (Facebook/Twitter/Instagram) ja saada seuraajat innostumaan
  4. Kääntää matkailuaiheista materiaalia englannista suomeksi
  5. Kirjoittaa matkakohteista ja -palveluista omissa kanavissani (eli antaa yrityksille näkyvyyttä Matkaston ja Mangostanian kautta)
  6. Jätetään tämä kohta kaikelle muulle, mitä keksit ehdottaa.

Selvennyksenä: etsin edelleen ensisijaisesti keikkaluonteista työtä, josta laskutan toiminimen kautta.

Tässä kohtaa tulee se vaikein vaihe eli itsensä kehuminen. Yritän. Olen kirjoittajana oma-aloitteinen, kekseliäs, maalaileva (en liian!), hauska (huom: vain tarpeen tullen!) ja samalla kuitenkin millintarkka pilkunviilaaja. Tarvittaessa asiallinen, en kuitenkaan koskaan kuiva. Olen saanut hyvää palautetta siitä, että ajattelen asiakaslähtöisesti ja teen monimutkaisesta yksinkertaista. Koska olen myös oikolukija, yritän parhaani mukaan tarkistaa omatkin tekstini. Yleensä onnistun siinä (vaikka ihmisiähän tässä kaikki ollaan). Olen luotettava ja kiva ja kanssani on kuulemma helppo työskennellä.

Olen aiemmin kirjoittanut suositulle matkailulehdelle, isoille matkanjärjestäjille sekä sekalaisille sanoma- ja aikakauslehdille. Viimeiset viisi vuotta olen kuitenkin keskittynyt omiin julkaisuihini, Matkastoon ja Mangostaniaan, joiden kautta olen tehnyt myös matkailuaiheista sisältöyhteistyötä ja sukeltanut yhä syvemmälle sosiaaliseen mediaan.

Kirjoittamisen lisäksi monenlaiset muutkin asiat ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi lehteä ja blogia pyörittäessä: olen paitsi päätoimittaja, myös kuvatoimittaja, toimitussihteeri, some-vastaava ja sivustojen tekninen ylläpitäjä. Ja jos nyt vähän hypätään matkailuaiheiden ulkopuolelle: sekalaisten tekstitöiden myötä minulle on kertynyt aika paljon yleistä kokemusta mm. nettisivujen, markkinointitekstien, lehdistötiedotteiden jne. kirjoittamisesta ja muokkaamisesta.

Ajatteletko nyt, että joku voisi tosiaan vähän katsoa tekstejänne läpi, sujuvoittaa niitä ja ehkäpä kirjoittaa jotain uuttakin? Jotta päätös olisi mahdollisimman helppo, annan aina hinta-arvion etukäteen ja laskutan hommat tuntityönä. Se ei sido jatkossa mihinkään, vaikka luultavasti haluatkin ottaa yhteyttä uudelleen.

Lähetä siis viesti: paivikaarina@matkasto.net tai soita 040-7311384, niin jutellaan lisää.

Postausta saa mielellään jakaa! 🙂

PS. Tämä teksti tuskin ihan heti vanhenee. Jos löydät tämän Googlella kymmenen vuoden kuluttua, ilahdun varmasti edelleen yhteydenotostasi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.