Kolme syytä valita lomalento

Finnmatkojen lomalennot

Terveisiä Meksikosta, jonne matkasimme Suomesta noin 12 tunnissa Finnmatkojen lomalennolla. Aikaeron vuoksi ehdimme Cancunin lentoasemalta bussilla noin 130 kilometrin päähän Tulumiin jo samana iltana. Täällä vietämme nyt muutaman päivän. Aika nopeaa!

Innostuin  lomalennoista eli matkanjärjestäjien myymistä ”pelkistä lennoista” pari vuotta sitten, kun havaitsin, että ne ovat usein todella hyvä vaihtoehto matkaa varatessa. Tähän on useampikin syy.

1. Lomalennot ovat yleensä suoria lentoja

Moniin kohteisiin, joihin täytyy reittilennoilla vaihtaa konetta pahimmillaan useita kertoja, pääsee yllättäen suoralla lomalennolla Helsingistä. Varsinkin kaukomatkailijoille ja lasten kanssa matkustaville tämä on aivan lyömätön etu! Matkaa suunnitellessa tarkistankin nykyään aina, pääseekö kohteeseen tai sen lähelle suoralla lomalennolla.

2. Hotellit vapaasti valittavissa pakettimatkallakin

Kahdelle hengelle löytyy jos jonkinlaista pakettimatkaa, mutta matkan löytäminen neljälle tai useammalle on yleensä työn ja tuskan takana – varsinkin jos varaa viime hetkellä, kuten me yleensä teemme. Jäljellä on parhaassakin tapauksessa vain muutama vaihtoehto, eivätkä nekään vastaa toiveita. Onneksi moniin kohteisiin on mahdollista varata pelkät lennot, jolloin saa huomattavasti enemmän hotellivaihtoehtoja. Omatoiminen kiertomatkakin onnistuu, kun ei ole sidottu yhteen hotelliin – esimerkiksi sellainen matka, jonka me nyt Meksikossa teemme.

3. Tarjoukset

Kaikki eivät ehkä ole tulleet ajatelleeksi, että lomalentoja myydään ”äkkilähtöinä” aivan samoin kuin matkapaketteja. Esim. Finnmatkoilta voi bongata viime hetken lomalentoja usein edulliseen hintaan, jos matkan ajankohta ja kohde eivät ole aivan kiveen hakattuja. Me halusimme jonnekin Karibianmeren suunnalle, mutta matkapäivät lyötiin lukkoon ja kohde tarkentui Meksikoksi vasta melko viime hetkillä. Vaihtoehtona olisi ollut myös mm. Jamaika – ei varmasti huono sekään!

Finnmatkoilla on viisi talvikauden kohdetta, joihin se tarjoaa ainoana matkanjärjestäjänä suoria lentoja Suomesta: Meksiko, Jamaika, Mauritius, Kap Verde (Sal & Boavista) ja Egypti (Hurghada & Marsa Alam). Kesäkaudella tällaisia kohteita ovat Samos, Sardinia, Menorca ja Ibiza. Joukossa on useampia, joita voisin itsekin harkita.

Lomalentojen ja reittilentojen hintoja vertaillessa täytyy ottaa huomioon, että lomalennot eivät useinkaan sisällä ateria- ja matkatavaramaksuja. Hinta on kuitenkin maksujen jälkeenkin monesti kilpailukykyinen – tarjousten kohdalla jopa edullinen.

Me lensimme Cancuniin TUIFly Nordicin Blue Comfort -luokassa, johon sisältyy enemmän jalkatilaa ja viihdejärjestelmän käyttö lennolla. Sellaiset lapset, jotka selviävät 12 tunnin lennosta ilman viihdejärjestelmää, taitavat olla nykyään harvassa – vaikka kotona kuinka yrittäisi rajoittaa ruutuaikaa. Suotakoon se heille lomalla. 

Söimme lennon aikana myös lisämaksulliset ateriat. Sekä minä että mieheni totesimme, että kerrankin ruokaa sai riittävästi – yleensä kun meillä on lennon jälkeen aina nälkä! Plussaa lämpimistä sämpylöistä ja yllättävän hyvästä kahvista.

Mukavasti sujuneen lennon jälkeen olemme jo yhdessä päivässä päässeet Meksikon makuun. Se ei ole vaikeaa, kun ympärillä on niin paljon valoa, värejä ja ystävällisiä ihmisiä. Seuraavissa postauksissa kerron tarkemmin saapumisestamme maahan ja ensimmäisistä päivistämme pikkuisessa Tulumissa.


Meksikon-matkamme toteutuu minun lentojeni osalta yhteistyössä Finnmatkojen kanssa. Perheeni lennot ja kaikki muut matkakulut maksamme itse. Olemme valinneet kohteet ja suunnitelleet matkaohjelman mielemme mukaan, ja kirjoitan matkasta omana itsenäni – juuri niinkuin sen koen. 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 ajatuksia aiheesta “Kolme syytä valita lomalento”