Intian viidakoissa: hyttyshyökkäys ja mahtava mönkijä

Kerala on vihreä, kostea ja kuuma – ja täynnä hyönteisiä. Tämä tuli selväksi viimeistään, kun kävimme vahingossa viidakkokävelyllä.

Kumarakomin lintupuisto. Nuoli osoitti sinne lähellä satamaa, josta pääsi hotellillemme –  ja mehän seurasimme nuolta. Jo puiston nimestä olisi pitänyt ymmärtää, että metsään mennään. Vaan ei ymmärretty – saavuttiin paikalle hameissa ja shortseissa, jalassa pienet sandaalit tai mitkä lie. Vasta pääsyliput ostettuamme meille selvisi, että reitti kulkisi viidakossa ja olisi monta kilometriä pitkä!

Minkään valtakunnan hyönteismyrkkyjä meillä ei tietenkään ollut – ne makasivat hotellihuoneen yöpöydän laatikossa, sillä olimme lähteneet vain ostoksille. Ja itikat hyökkäsivätkin sitten kimppuun oikein urakalla.

Havaitsimme lintuja lähes pelkästään korvillamme: ne pysyttelivät äänekkäästi piilossa. Sen sijaan löysimme maasta ryömimästä jonkun ihan muun mötkäleen, ison varaanin. Kuvasimme otusta kauan aikaa, hiljaa ja liikkumatta – hyttysten parveillessa ympärillämme.

Viidakko oli kaikesta huolimatta upea elämys. Siellä oli leveähkö kävelypolku, jota oli helppo tepastella pikkukengillä. Ei siis mitään turhan extremeä. Näimme kasveja, joita Suomessa myydään kukkakaupassa, ja löysimme myös roikkuvia liaaneja oman elämänsä tarzanille.

Mutta ne hyttyset – ne tekivät kyllä hulluksi. Ota kunnon myrkyt mukaan, jos tuonne menet! Ja pitkät housut.

 

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-2

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-3

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-4

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-5

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-6

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-7

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-8

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-9

kerala-kumarakom-bird-sanctuary-10

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.