Tiedän minne menisin, jos saisin valita. Menisin Mangostaniaan, sillä siellä kaikki on juuri sellaista kuin minä haluan.

Mangostaniassa ilmasto on lämmin ja lempeä, kasvillisuus rehevää, kukat, perhoset ja linnut kaikki vähän suurempia ja värikkäämpiä. Valkoisten puuterihiekkarantojen takana kohoavat sademetsien verhoamat salaperäiset vuoret polkuineen. Siellä täällä, usein korkeimmilla kohdilla, on ajan patinoimia pyhiä paikkoja. Niissä tuoksuu suitsuke.

Pienten kaupunkien kadut ovat kapeita ja mutkittelevia. Hauskasti vinksallaan olevat talot on maalattu iloisen värisiksi, parvekkeilla kasvaa köynnöskasveja ja katoilla on aurinkopaneelit. Kaikkialla on sympaattisia kahviloita ja ravintoloita. Mangostaniassa syödään paljon kalaa, kasviksia ja hedelmiä. Ruoka on mausteista, muttei liian.

Turismi on Mangostaniassa pienimuotoista ja matkailijat sekoittuvat katukuvaan paikallisten kanssa. Useimmat yöpyvät perheiden ylläpitämissä majataloissa – suuret hotelliketjut loistavat poissaolollaan. Rakentamista on rajoitettu luonnonsuojelullisista ja kulttuurisista syistä, eikä yli nelikerroksisia taloja sallita.

Naisilla on näkyvä rooli yhteiskunnassa ja lasten – erityisesti tyttöjen – koulutusta pidetään tärkeänä. Mangostanialaisen kulttuurin ja mangostanin kielen opetusta korostetaan, sillä maa vaalii ylpeästi perinteitään. Ihmiset ovat ahkeria ja yritteliäitä, mutta osaavat myös rentoutua rytmikkään musiikin säestyksellä. Usein vietetään värikkäitä juhlia, joihin matkailijakin on sydämellisesti tervetullut.

Lisää tietoa Mangostaniasta valtiona ja matkakohteena tulossa myöhemmin. Matkoja sinne en valitettavasti voi myydä!


Kerron teille Mangostaniasta, koska se edustaa sellaista matkailua, josta nautin. Kaikkea ei koskaan voi saada yhdessä paketissa, mutta tässä blogissa käydään mitä luultavimmin paikoissa, jotka ainakin osittain muistuttavat unelmamaatani. Toivottavasti olet mukana!

– Päivi –