Meksiko – 2 viikkoa, 4 hotellia

No okei paljastetaan, missä yövyimme! Näillä hotellivalinnoilla teimme Meksikon-matkasta näköisemme.

Hotellien valinta – tuo aikaavievä ja monesti tuskastuttavakin prosessi ennen reissua… Jokaisella on omat kriteerinsä majapaikoille, eivätkä ne koskaan ole vääriä. Omat toiveeni ovat aika selvät, ja onneksi perheeni on ainakin toistaiseksi ollut samaa mieltä.

  • Ei suuria ketjuhotelleja – pieni on kaunista ja kodikasta
  • Sijainti keskeisellä paikalla – haluan kävellä kaikkialle
  • Tyyliltään paikallinen ja persoonallinen – kansainväliset standardihotellit ovat tylsiä!
  • Peruspalvelut riittävät – muita en käytä, ja ne nostavat turhaan huoneen hintaa.

Lisäksi lasten myötä listalle on noussut vielä yksi asia, johon en aiemmin kiinnittänyt juuri ollenkaan huomiota: uima-allas. Se ei kuulemma ole pakollinen ihan kaikissa hotelleissa, mutta sellaisen olisi löydyttävä jokaisella matkalla jostakin hotellista. 🙂

Meksikossa meillä oli neljä kohdetta ja yhtä monta hotellia. Ne olivat kaikki paikalliseen tyyliin rakennettuja, mutta silti keskenään aivan erilaisia. Jokaisessa koimme palan Meksikoa. Se ei ollut luksusta – toisinaan ei sinne päinkään – mutta se oli aitoa.

Voisitko harkia yöpyväsi näissä?

Tulum: La Luna Gitana

Tämä sympaattisen näköinen hotelli sijaitsee Tulumin kylässä aivan pääkadun tuntumassa, kuitenkin rauhallisella paikalla. Rakennuksen tunnelma on hurmaava, ja remontoimalla siitä saisi ihastuttavan. Edellinen lause kertookin kaiken oleellisen. Paikka oli pahassa kunnossa. Lukot repsottivat, verhotanko putosi ja kylpyhuoneen ovesta irtosi suuria säleitä. Pyyyhkeet olivat kuin autonpesurättejä. Toisaalta, perhehuone maksoi 35 € /yö – voiko siihen hintaan olettaa muunlaista tasoa Tulumissa, joka on maineeltaan enemmänkin luksuskohde?

Parasta tässä paikassa oli yläkerran iso oleskeluterassi, jossa oli riippumatto. Omistajapariskunnan Bimbo-koira oli myös suloinen, ja aamulla sai ilmaisen espresson. Tärkeää: jos eksyt tänne, pyydä huone yläkerrasta! Me majoituimme alakerrassa, ja siellä oli todella kosteaa – vähän sellainen kellarimainen fiilis.

Suosittelen (varauksella) reppumatkaajille ja hengailijoille, jotka etsivät rentoa majapaikkaa!

Avenida Satelite 13, 77780 Tulum – (Ei omia nettisivuja)

 

Cobá: Sac Be / Lol Ha

Pienessä Cobán kylässä ei montaa hotellia ole, mutta tämä hotelli, kävelymatkan päässä kuuluisilta raunioilta, on kyllä aivan helmi! Voiko hauskemman näköistä rakennusta ollakaan? Varausta tehdessä tosin luulimme majoittuvamme hotelliin nimeltä Sac Be, ja perillä selvisi majapaikkamme olevankin Lol Ha. Eipä sillä väliä ollut. Hotellit sijaitsevat noin 200 metrin päässä toisistaan ja kuuluvat ilmeisesti samalle omistajalle. Molemmissa rakennuksissa oli suuret, tunnelmalliset terassit ja erinomaista ruokaa. Nettiyhteys oli surkea, mutta kai se on hyväksyttävä pienessä viidakkokylässä.

Maksoimme perhehuoneesta noin 40 €/yö. Saimme huoneen Lol Han päärakennuksen takaa – se oli ilmeisesti juuri valmistunut ja aivan tuliterässä kunnossa – suihkut ja kaikki viimeisen päälle. Huoneen värimaailma oli skandinaaviseen makuun melko raju.

Oli meidän onnemme, että rakennus oli keskeneräinen ja huoneemme edessä avautui suuri, rakentamaton kattotasanne. Sinne saimme kätevästi leviteltyä pari matkalaukullista vaatteita, jotka tarvitsivat aurinkoa kuivuakseen Tulumin majapaikkamme jäljiltä. (Varsinkin alusvaaterivistöt näyttivät hurjilta – anteeksi Lol Ha…)

Suosittelen seikkailijoille!

Avenida Principal calle 8 entre 1 3 S/N, 77770 Cobá – Nettisivut

 

Valladolid: La Aurora Hotel Colonial

Tässä hotellissa pääsimme matkallamme lähimmäs luksusta, vaikkei se ollut edes kallein (perhehuone 40€/yö). Koloniaalinen arkkitehtuuri teki jotenkin ylellisen olon. Huoneemme ovi avautui suoraan uima-altaan vieressä sijaitsevalle kalustetulle alueelle, joka oli kuin oma olohuone. Upea tunnelma – täällä olisimme viihtyneet huomattavasti pidempäänkin! Erityismaininta kauniista laattalattioista ja tasokkaasta kylpyhuoneesta.

Hotelli sijaitsee rauhallisella mutta keskeisellä paikalla – lyhyen kävelymatkan päässä Valladolidin keskusaukiolta. Kattoterassilta avautuu näkymä kaupunkiin, ja siellä voi nauttia yksinkertaista aamiaista. Jos on nälkäisempi, kannattaa aamulla suunnata keskusaukiolle María de la Luz -hotellin buffettiin.

Suosittelen pariskunnille! (Lapsetkin viihtyivät loistavasti.)

Calle 42 No 192 x 35 y 37 Col Candelaria, 97780 Valladolid – Nettisivut

 

Isla Holbox: Casa Barbara

Holboxin rantaparatiisissa emme yöpyneet rannalla vaan tässä pienessä, hyvinhoidetussa hotellissa, jossa oli vilpoinen puutarha uima-altaineen. Se osoittautui loistavaksi ratkaisuksi. Rannalla on keskipäivällä todella kuuma, mutta meilläpä ei ollutkaan! Itseäni viehätti rehevä kasvillisuus ja piilopaikkamainen tunnelma. Iltaisin istuimme huoneemme edustalla aurinkotuoleissa sileällä hiekalla. Aamiaisella sai leivonnaisia ja kahvia. Plussaa riippumatoista – ne olivat varsinkin lapsille kova juttu.

Tämä hotelli sijaisee todella kätevällä paikalla saaren pääkadulla, vain parinsadan metrin päässä lauttasatamasta (kuljetusta ei tarvita). Toiseen suuntaan katu jatkuu keskusaukiolle ja siitä uimarannalle. Turistikohteessa on turistihinnat – perhehuone maksoi 80 €/yö.

Suosittelen lapsiperheille!

Avenida Tiburón Ballena s/n, 77310 Holbox – Nettisivut

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 ajatuksia aiheesta “Meksiko – 2 viikkoa, 4 hotellia”