Yhden tähden Super Deluxe!

Hotellien varaaminen Intiasta on ovela luetun ymmärtämisen testi. Jos olet nähnyt elokuvan The Best Exotic Marigold Hotel, tiedät mistä puhun.

Katsoimme Ajayn kanssa jokin aika sitten telkkarista elokuvan, joka oli jäänyt meiltä aiemmin näkemättä. The Best Exotic Marigold Hotel ilmestyi jo vuonna 2012, ja oli onni, että se viimein osui kohdallemme. Se osoittautui sympaattisimmaksi, hauskimmaksi ja viihdyttävimmäksi elokuvaksi, jonka olemme nähneet vuosiin! Varsinkin Judi Dench on siinä – niinkuin kaikissa muissakin elokuvissaan – aivan ihana. Suosittelen lämpimästi!

Elokuvassa joukko brittejä muuttaa Intiaan eläkepäiviään viettämään, mutta majoitus ei olekaan aivan sitä, mitä he ovat kuvitelleet. Itse asiassa ei sinne päinkään!

Intia esittäytyy kaoottisena ja rasittavana mutta toisaalta kauniin värikkäänä ja äärimmäisen inspiroivana – niinkuin se onkin. Nuori omistaja (mainio Dev Patel) pyörittää hotellia valtavalla innolla ja ylpeydellä eikä säästele ylisanoja siitä puhuessaan. Hänen yltiöoptimistinen asenteensa ja kaiken selittäminen parhain päin on elokuvassa hyvin viihdyttävää. Parasta on ehkä se, että samanlaiseen asenteeseen törmää Intiassa ihan oikeasti.

https://youtu.be/dDY89LYxK0w

Olemme lähdössä Intiaan ensi kuussa ja etsimme nyt hotelleja muutamiin kohteisiin. Kansainvälisillä sivustoilla kuten Booking.com näkyy vain pieni osa majapaikoista, joten on parempi turvautua paikallisiin sivustoihin (kuten Yatra) ja hotellien omiin nettisivuihin. Ne ovat ihan parasta viihdettä! Best Exotic Marigold Hotelleja tulee vastaan kaikkialla, ja olen nyt useampana iltana saanut hihityttäviä vatsakramppeja niiden kuvauksia lukiessani.

Moni hotelli, jolla on nolla tai yksi tähteä, luokittelee itsensä luksushotelliksi. Näin tekee esimerkiksi Rose Garden -niminen majoituslaitos, jolla ei kuitenkaan ole sivullaan ihania puutarhakuvia vaan kaksi heilahtanutta otosta: toisessa lähikuva ikkunan eteen vedetyistä mustista verhoista, toisessa parhaat päivänsä nähnyt vessanpönttö. Ehkä he esittelevät sitä luksuspuolta vasta paikan päällä.

Ja jos koko hotelli ei ole luksus, vähintäänkin tarjolla on Super Deluxe -huoneita. Ne muistuttavat usein vankilan selliä, mutta tarjoavat kuitenkin kuvauksen mukaan esteettistä nautintoa ja jopa mielenrauhaa. Hyvä tietää tämäkin: 1990-luvun putkitelkkari on toiselta nimeltään premium TV-set. Monessa hotellissa on myös huippunopea internet-yhteys (sen kun näkis!).

Tavallaan tietysti kauhean mukavaa, että ihmiset ovat positiivisia ja pystyvät näkemään asiat niin myönteisinä. Se on ominaisuus, joka meiltä suomalaisilta usein puuttuu.

Perheellämme  on näistä hotelleista kokemuksia edellisiltäkin matkoilta. Milloin uima-altaassa ei ole vettä, milloin pistorasiat putoavat seinästä tai lukot jumittuvat. Pahinta (ja lasten mielestä hauskinta) oli kai se, kun ikkunaverhoissa kiipeili hiiri. Mutta mitäs pienistä! Kaikki tämä on ollut hotellihenkilökunnan mielestä täysin normaalia.

Best Exotic Marigold Hotel -elokuvasta on ehtinyt ilmestyä jo jatko-osakin vuonna 2015. Sitä emme ole nähneet vielä ollenkaan, joten hauskuus on edessä. En ymmärrä, kuinka molemmat elokuvat ovat voineet mennä meiltä ohi. Kakkosessa hotellin taso on trailerin perusteella jo selvästi noussut – toivottavasti ei kuitenkaan liikaa.

Näiden elämäniloisten videoiden myötä alan innostua entistä enemmän tulevasta matkastamme. Elokuvat sijoittuvat Jaipuriin, joka on meille tuttu kohde. Nyt olemme kuitenkin menossa aivan erilaisiin maisemiin: Etelä-Intian Keralaan. Kyllä me sieltäkin varmasti jonkin Marigold Hotelin löydämme.

Jos mietit, miksi etsimme tällaisia paikkoja, voin vastata heti: kansainväliset ketjuhotellit tai luksusmajapaikat eivät ole meidän makuumme, sillä haluamme kokea aitoa paikallista elämää. Ainakin Intiassa siihen valitettavasti kuuluvat myös seinistä sojottavat sähköjohdot, irtoavat ovenkahvat ja putoileva rappaus, sillä jos haluaa autenttisen kokemuksen, on otettava koko paketti.

Sitäpaitsi, parhaat matkamuistomme ovat aina syntyneet paikoissa, joissa asiat ovat olleet vähän sinnepäin. Siinä on sitä reissaamisen makua. Tervetuloa seuraamaan värikästä matkaamme Delhiin, Bangaloreen ja Keralaan tämän blogin ja uuden Facebook-sivumme kautta!

PS. Sen verran poikkeamme kaavasta, että meillä on varattuna neljä yötä intialaisessa Holiday Clubissa eli parempitasoisessa resortissa Keralan Kumarakomissa. Saattaahan se osoittautua ihan oikeasti tasokkaaksi paikaksi, joka ei ole marigoldia nähnytkään – mutta sellaista en todellakaan vielä väitä. Mitä Intiaan ja intialaisiin hotelleihin tulee, uskon vasta kun näen! 😉

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.